Od:
Do:

Biskup Mrzljak pohodio zatvorenike u Lepoglavi i Varaždinu

Biskup Mrzljak pohodio zatvorenike u Lepoglavi i Varaždinu

VARAŽDIN – LEPOGLAVA, 9. 4. 2010.

U vazmenoj osmini varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je osobe lišene slobode koji su u ustanovama na području Varaždinske biskupije.

U srijedu 7. travnja posjetio je Kaznionicu u Lepoglavi gdje je u zatvorskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca predvodio euharistijsko slavlje na kojem su sudjelovali zatvorenici i članovi uprave Kaznionice. Na početku svete mise biskupa je pozdravio i zaželio mu dobrodošlicu o. Josip Krčmar, cistercit, dušobrižnik Kaznionice u Lepoglavi te Okružnog zatvora u Varaždinu.

U homiliji se biskup osvrnuo na veličinu i značenje svetkovine Uskrsa te pozvao nazočne da otvore oči vjere kako bi mogli prepoznati Krista Uskrsnuloga koji onima koji ga prepoznaju i priznaju daruje novost života.

Nakon mise biskup i nazočni svećenici prisustvovali su prigodnom koncertu koji su održali sami zatvorenici. Mons. Mrzljak se tom prigodom također susreo i s novim upraviteljem Kaznionice Miljenkom Mavrinom te mu zaželio svako dobro u vršenju te odgovorne službe.

U petak 9. travnja biskup Mrzljak je u pratnji p. Josipa Krčmara pohodio Zatvor u Varaždinu gdje je predvodio euharistiju na kojoj su sudjelovali zatvorenici. Biskup im je progovorio o značenju i važnosti Uskrsa te ih pozvao da smognu snage izdržati sva iskušenja koja život stavlja pred njih kako bi, uz pomoć Krista Uskrsnuloga, mogli postati boljim ljudima.

Po završetku euharistije biskup Mrzljak susreo se također i s upraviteljem zatvora Pajom Likićem i njegovim suradnicima te s Ivanom Mastenom, predsjednikom Županijskog suda u Varaždinu.

M. Đurin