Od:
Do:

Dekanatski susret ministranata Istočnovaraždinskog dekanata

Dekanatski susret ministranata Istočnovaraždinskog dekanataVARAŽDIN, 2.3.2024.
Dekanatski susret ministranata Istočnovaraždinskog dekanata pod geslom „Služiti Gospodinu u veselju“ održao se u subotu, 2. ožujka, u župi sv. Josipa na Banfici. Na susretu je sudjelovalo 70 ministranata te 10 mladih animatora iz šest župa ovog dekanata.

Susret je započeo slavljem svete mise koju je predslavio vlč. Hrvoje Damiš, župnik u Trnovcu. Vlč. Hrvoje u homiliji je stavio naglasak na važnost pripreme za svetu misu koristeći sliku pripreme sportaša za svoje nastupe i utakmice.

Nakon kratke okrjepe uslijedila je formativna radionica na temu kreposti koje je gajio sv. Dominik Savio, zaštitnik ministranata. Na početku radionice bogoslov Josip Sarić, budući đakon Varaždinske biskupije, predstavio je život, kreposti i odluke mladog Dominika Savia koje je donio na dan kada je primio sa 7 godina prvu svetu pričest,  a zatim su ministranti zajedno s animatorima tražili odgovore na pitanja kako svatko od njih može postati svet po primjeru sv. Dominika.

Poslije kratke sinteze, uslijedilo je natjecanje u ministrantskom kvizu po župama. Prvo mjesto osvojila je župa Trnovec, drugo župa sv. Josipa - Varaždin, a treće župa sv. Nikole - Varaždin. Nakon kviza sudionici su ručali u Caritasovoj pučkoj kuhinji, po povratku u župne prostore započele su igre koju su predvodili animatori.

Susret je završio proglašenjem pobjednika kviza, zajedničkom molitvom i porukom za kraj koju je predvodio bogoslov Josip.

Cilj susreta je bio okupiti župne zajednice ministranata, zajedno se radovati u Gospodinu i potaknuti djecu i mlade da po uzoru sv. Dominika Savia postanu radosni ljudi koji drugima mogu svjedočiti bez straha vlastitu vjeru i time druge približiti Kristu, izvoru svake radosti.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika