Od:
Do:

Dječje ljeto u Župi svete Marije Magdalene u Ivancu

Dječje ljeto u Župi svete Marije Magdalene u IvancuIVANEC, 6. 7. - 7. 7. 2023.
Ohrabreni prošlogodišnjim pozitivnim iskustvima sudionika 1. Dječjeg ljeta organiziranog u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu, uigrani i dobro raspoloženi organizacijski tim i ove je godine ponudio djeci do 12 godina starosti bogat duhovno - rekreativni program od 6. do 7. srpnja 2023. godine pod nazivom „Ivan Krstitelj - glas koji viče u Ivancu“.
Dva su dana u vremenu od 15 do 18 sati djeca uživala u zajedničkom druženju, osvježavajućim ljetnim igrama, kreativnim radionicama, poučnim i zanimljivim pričama, pjesmi i trenucima klanjanja i molitvi pred Presvetim. Svi su sadržaji i aktivnosti tematski bili povezani i posvećeni Ivanu Krstitelju, zaštitniku grada Ivanca.

Okupljanje sudionika započelo je u četvrtak, 6. srpnja, u župnoj sjenici gdje je sve pozdravio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec te svečano otvorio Dječje ljeto 2023. godine. Slijedile su zanimljive igre upoznavanja nakon čega se uz glazbenu pratnju  u župnoj crkvi učilo himnu susreta. Slijedila je interaktivna priča o Ivanovom rođenju upravo uz njegov kip kojeg su sudionici trebali pronaći u crkvi.

Nakon priče i kateheze veselo se društvo preselilo u vjeronaučnu dvoranu gdje su u skupinama odrađivali pripremljene zadatke vezane uz ovaj dio Ivanovog života. Svi su imali  pune ruke posla jer je trebalo pobojati slike za Ivanov foto album, izraditi njegovu odjeću, obuću pa čak i njegovu omiljenu hranu. Potom je uslijedio osvježenje sladoledom i vodenim ljetnim igrama.

Drugoga dana nakon pozdrava i pjesme sudionici ovogodišnjeg Dječjeg ljeta zajedno sa voditeljicama te predvođeni župnikom Tihomirom, poklonili su se molitvom i pjesmom Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koji je bio izložen na cjelodnevno klanjanje povodom prvoga petka. Nadahnuti i produhovljeni krenuli su na put iznenađenja. Druženje je izmješteno u obližnji gradski park u kojem je, nakon podjele u grupe, slijedila potraga za skrivenim predmetima koji su bili potrebni za Priču o poslanju Ivana Krstitelja.

Nakon što su predmeti pronađeni i priča ispričana, slijedili su kreativni zadaci u kojima su sudionici mogli kušati hranu kakvu je Ivan jeo u pustinji, skakati kao skakavci, biti u Ivanovoj odjeći i obući te, što je najvažnije, imali su priliku, u Ivanovo ime, poručiti stanovnicima Ivanca u čemu bi se mogli popraviti i biti još bolji. Po povratku s putovanja te nakon kraćeg odmora i okrjepe susret je nastavljen osvježavajućim vodenim igrama. Otpjevana je himna, svaki je sudionik dobio Diplomu i skakavca kojeg je izradio, župnik Tihomir sve je blagoslovio te se veselo društvo, puno lijepih doživljaja, polako uputilo kućama.

Na panou u predvorju župne crkve izloženi su dječji radovi s radionica, a još će dugo ostati u sjećanju razdragani dječji smijeh i riječi ovogodišnje himne: „Slavu tvog imena vikat ću sa krovova jer ja sam tvoj!“.

Za pjesmu i dobro raspoloženje zahvaljujemo učiteljici Jeleni i vlč. Tihomiru, hvala suradnici Luciji za izradu Diploma i logističku potporu, veliko hvala s. Ivani za pripremu vodenih osvježavajućih igara i kreativnih radionica prvoga dana susreta. Dječji smijeh i vika veliko su hvala i vjeroučiteljici Anji koja je osmislila i pripremila kreativne igre drugoga dana. Hvala vjeroučiteljici Nataši za pripovijedanje priča i katehezu te vjeroučiteljici Silviji na sudjelovanju i angažmanu u organizaciji i svoj brizi. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli uz veseli pozdrav: „Vidimo se dogodine!“
 
Nataša Roginek


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika