Od:
Do:

​Duhovna obnova molitvene zajednice „Lux mundi“ u Ludbregu

​Duhovna obnova molitvene zajednice „Lux mundi“ u LudbreguLUDBREG, 24. - 26. 11. 2023.
Molitvena zajednica „Lux mundi“ organizirala je vikend duhovnu obnovu koja se održala u Pastoralnom centru u Ludbregu od 24. do 26. studenog. Tema duhovne obnove bila je molitva, a predvodio ju je o. Mate Kolak, pavlin iz samostana u Svetom Petru u Šumi te članovi zajednice „Lux mundi“.
Program je započeo u petak, 24. studenog, u poslijepodnevnim satima, a sastojao se od kateheza o molitvi, misa, slavljenja, klanjanja i zagovorne molitve. „Najprije smo o molitvi govorili u teološkom smislu, a potom u praktičnom. Uzeli smo za primjer tri do četiri modela molitve, razgovarali, radili u grupama… Sve to kako bismo se što bolje pripremili za došašće koje je pred nama“, rekao je voditelj molitvene zajednice „Lux mundi“ David Turković. Istaknuo je kako su zadovoljni odazivom jer se prijavilo više od 60 polaznika, i mlađih i starijih, od kojih je polovica bila smještena u Pastoralnom centru u Ludbregu.

Kao gosta predavača pozvali su o. Matu Kolaka. „Odazvao sam se na poziv mladih koji su željni molitve, radosti, koji žele slaviti Gospodina. Upoznao sam ih na Krapnju, sprijateljili se i došao sam ovdje“, rekao je pavlin. Govorio je o molitvi, karizmama, slavljenju, proroštvu kao i o drugim pitanjima koje mlade zanimaju. Govoreći o karizmatskom pokretu, u kojem je već dvadesetak godina, kaže da je u njemu uvijek nešto novo. „Molitva može biti fenomenalna, drugačija, kreativna, i svatko može moliti na svoj način. Mladi često postavljaju pitanje kako otkriti talent za svoj oblik molitve“, istaknuo je.

Polaznici ove duhovne obnove ističu kako im je tema o molitvi jako važna i zanimljiva jer žele produbiti svoj odnos s Bogom. Osim toga, kako kaže Ema Androci, upoznaju i nove ljude, stvaraju nova prijateljstva i dio su lijepog, slavljeničkog ozračja tri dana. „Isus nas stalno poziva, a mi smo pozvani otvoriti vrata svog srca i odazvati se pozivu“, svjedoči polaznica Nikolina Jadanić. Dominik Turković, član ove molitvene zajednice, na duhovnoj obnovi je sa suprugom, dok njihovi roditelji čuvaju djecu. „Oni su nam veliki blagoslov i čuvajući našu djecu pomažu nam u evangelizaciji“, svjedoči te naglašava kako bi tema molitve trebala biti „jedna od najvažnijih za svakog katolika jer nas povezuje s onim koga slavimo svaki dan.“

Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika