Od:
Do:

Duhovna obnova župnog zbora iz Murskog Središća na Veternici

Duhovna obnova župnog zbora iz Murskog Središća na VeterniciVETERNICA, 31. 5. 2015. 
Nedjelju Presvetog Trojstva i zadnji dan Svibanjskih pobožnosti, pjevači crkvenog zbora župe Mursko Središće proslavili su 31. svibnja na poseban način u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici.

Nakon srdačne dobrodošlice vlč. Damjana Korena, ravnatelja Duhovnog centra,  uputili su se u crkvu Majke Božje Žalosne, gdje su izmolili molitvu za oslobođenje od straha. Razgledali su kapelicu Ivana Pavla II. i ostale prostorije u krugu centra.

Nakon jutarnje okrijepe smjestili su se u predavaonicu gdje ih je vlč. Koren upoznao s bogatim cijelodnevnim programom. Dokumentarnim filmom upoznati su s povijesti kurije lepoglavskih pavlina koja je danas preuređena u Duhovni centar - oazu mira za sve koji su potrebni duhovnosti.

Nagovori o grijehu i križu te prispodoba o izgubljenom sinu otklonili su mnoge zablude i nejasnoće. Osobni susret s Bogom pjevači su imali u potpunoj jednosatnoj šutnji uz vlastitu molitvu. Svatko je imao mogućnost sakramenta pomirenja, sv. ispovijed.

Nakon zajedničkog ručka i kratkog odmora, program je nastavljen razgovorom o zborovskim temama. Uloga crkvenog zbora u župnoj zajednici od velike je važnosti kao i disciplina i članstvo u zboru, naglasio je vlč. Koren. Program i literatura za misna slavlja moraju biti dobro odabrani kako bi na misama mogla sudjelovati cijela crkva. Molitve prije i poslije probe moraju biti neizbježne.

Pobožnost križnog puta podsjetila ih je na križeve koje trebaju strpljivo i nesebično nositi te se moliti Isusu da im u tome pomogne.

Vrhunac cijele duhovne obnove svakako je bila svečana pjevana misa u  crkvi Majke Žalosne sa župljanima okolnih sela.

Ispunjeni Duhom Svetim i puni dojmova zaključili su duhovnu obnovu zbora koju će svakako ponoviti i proširiti sljedeće godine. Velika hvala svih članova zbora vlč. Korenu na poticajnim nagovorima i obilju duhovnosti koje su primili.
 
Danijela Sabo