Od:
Do:

Ivanečki krizmanici hodočastili Varaždinskom biskupijom

Ivanečki krizmanici hodočastili Varaždinskom biskupijomIVANEC, 19. 6. 2015. 
Grupa krizmanika iz Ivanca, s kapelanom vlč. Petrom Mlakarom, vjeroučiteljicom Rosanom Krašek te nekoliko biskupijskih animatora Kursilja koji su pomagali u njihovoj formaciji i ove su godine bili na zanimljivom hodočašću našom biskupijom.

Najprije su posjetili svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu s kojim ih je upoznao tamošnji župni vikar vlč. Silvio Košćak. Nakon razmišljanja o euharistiji i molitve uputili su se u Varaždin.
 
Najprije su pohodili katedralu, "glavnu crkvu" u biskupiji. Ondje ih je dočekao njihov krizmatelj, preč. Mirko Horvatić, koji im je govorio o katedrali kao biskupskom sjedištu, te o tome kako funkcionira biskupija.

Mladići su potom pohodili franjevački samostan, a djevojke su se susrele sa sestrama uršulinkama, kako bi iz prve ruke vidjeli samostan iznutra, i dinamičan život u njemu. Nastavili su potom susretom sa članovima zajednice Cenakolo, koji su im iznijeli svoja životna svjedočanstva, jer su mnogi od njih zalutali upravo u "tinejđerskoj" dobi. Pokazali su im svoj sadašnji način života i rada, što je posebno oduševilo mlade. Susret je završen druženjem i pjesmom.