Od:
Do:

Kalinovačka Marijina legija proslavila deseti rođendan

Kalinovačka Marijina legija proslavila deseti rođendanKALINOVAC, 27. 5. 2016. 
Prezidij Marijine legije župe svetog Luke u Kalinovcu proslavio je desetu obljetnicu djelovanja. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Krunoslav Kefelja, župnik iz Podravskih Sesveta i duhovnik kurije u zajedništvu s vlč. Mladenom Gorupićem, kalinovačkim župnikom, a održan je i redoviti mjesečni sastanak kurije kojemu su prisustvovali svi djelatni legionari u župi i molitveni članovi.

Kalinovačka Marijina legija trenutačno ima devet djelatnih i 70 molitvenih članova, a iznjedrila je i svećeničko zvanje Darija Paviše koji je ovaj tjedan u Rimu obranio doktorsku dizertaciju. Kalinovački župnik također je dao legijsko obećanje te je i on, uz dužnost duhovnika prezidija, djelatni član.

Marijina legija međunarodna je organizacija katolika laika čija je osnovna zadaća približiti vjeru puku na najjednostavniji način. Molitva i apostolat osnovna je djelatnost svakog legionara, a poniznost i poslušnost su krijeposti koje bi svaki legionar trebao steći molitvom i duhovnim vježbama, rekao je Dražen Kajba, tajnik kalinovačke Marijine legije.