Od:
Do:

Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo za odrasle u Selnici

Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo za odrasle u Selnici
























SELNICA, 25. 2. 2024.
Župa sv. Marka u Selnici otvorila je svoja vrata za Mali tečaj kršćanstva - Kursiljo za odrasle od 22. do 25. veljače ove godine pod vodstvom vlč. Stjepana Najmana te uz pomoć šestero suradnika. U nastavku donosimo osvrt na tečaj kojeg je zapisala rektorica Darinka Kutnjak.

Na tečaju je sudjelovalo 20 sudionika. Tijekom tečaja  sudionici su, uz izlaganja svećenika, uranjali u otajstva vjere, dok su im svjedočenja suradnika laika bila izazov za prepoznavanje dodira Božje milosti u vlastitom životu.

U prva dva poslijepodneva Tečaja, vjernici su se divili djelu stvaranja i milosrđu Nebeskog Oca koji u svojoj bezuvjetnoj ljubavi spušta po Crkvi brojne milosti na nas, svoju ljubljenu djecu. Subota je bila posvećena produbljivanju odnosa s Isusom Kristom, živim, stvarnim, među nama prisutnim u sakramentalnom, apostolskom i prijateljskom životu. Tema o Teologiji  tijela potakla je brojna promišljanja u grupi. Djelo Božjeg stvaranja i Isusovog otkupljenja dovršava Duh Sveti čiju smo prisutnost i djelovanje u Crkvi slavili u nedjelju, posljednjeg dana Tečaja, zahvaljujući na svim primljenim milostima.

Značajno mjesto u Kursilju ima razgovor za stolom, što su sudionici i potvrdili u svojim završnim dojmovima. Stol za nas vjernike ima osobit značaj: za stolom, oltarom, se ostvaruje međusobno zajedništvo vjernika s Isusom Kristom. Za stolom se okuplja obitelj, blaguje, moli, razgovara… Stol potiče povezanost i prisnost onih koji se oko stola okupljaju. Upravo to se dogodilo prilikom razgovora za stolovima o čemu su svjedočili sudionici ovog Tečaja.

Posebne zahvale župniku vlč. Mariu Križancu koji je organizirao Tečaj i to dvije godine zaredom.  Velika hvala svima, a najviše Nebeskom Ocu na daru održanog Tečaja.

Darinka Kutnjak

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika