Od:
Do:

Održana redovna godišnja Skupština Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva

Održana redovna godišnja Skupština Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društvaVARAŽDIN, 2. 3. 2024.
U subotu 2. ožujka 2024. u Varaždinu je održana redovna godišnja Skupština Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva (HKLD) kako bi se ocijenio rad Društva u protekloj godini i donio plan i program rada za tekuću godinu.

Skupštini je prethodila misa zahvalnica u Varaždinskoj katedrali koju je predvodio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, a koncelebrirali su duhovnici HKLD-a don Ivan Bodrožić, fra Domagoj Runje, vlč. Nikola Tomašević i vlč. Matej Zakanj.

Nakon pozdravnih riječi dr. Lovre Mlakara, predsjednika Podružnice HKLD-a u Varaždinu, Skupštinu je otvorio predsjednik HKLD-a prof. dr. sc. Rok Čivljak koji je svim nazočnima zahvalio na dolasku, a osobito izaslanicima iz udaljenih podružnica. Pozvao je nazočne da uvodnim promišljanjem svatko u sebi pokuša odgovoriti na tri pitanja: što misle zašto je 1991. osnovan HKLD, što smo od zadanih ciljeva trebali ostvariti, a što smo ostvarili u protekloj godini.

U svom izvješću Predsjednik HKLD-a osvrnuo se na brojne aktivnosti Društva u protekloj godini od prošle Izborne skupštine Društva održane u ožujku na kojoj su izabrani novi članovi upravnih tijela Društva. Redovito su se odvijale sjednice Upravnog odbora, od kojih su najvažnije bile ona u svibnju 2023. godine održana u Vepricu, povodom obilježavanja 30. obljetnice osnivanja Podružnice HKLD-a u Splitu, te sjednica održana u studenome u Krašiću kojim povodom su dužnosnici HKLD-a posjetili obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca, sjetivši se njegove mučeničke smrti za Kristovu Crkvu, a u godini obilježavanja 25. obljetnice njegove beatifikacije.

Vrhunac aktivnosti HKLD-a u protekloj godini bilo je Nacionalno hodočašće HKLD-a u Svetu zemlju održano u rujnu 2023. na kojemu se okupio veliki broj članova HKLD-a uz članove njihovih obitelji. Hodočašće je bilo izvanredna prilika za duhovnu obnovu, koju je predvodio naš duhovnik prof. Ivan Bodrožić, ali i međusobno druženje članova HKLD-a što je urodilo idejama za buduće aktivnosti Društva.

Nakon izvješća predsjednik HKLD-a uslijedila su izvješća tajnika, rizničara, Nadzornog odbora, Suda časti te predstavnika podružnica i sekcija Društva. Tajnik Društva dr. Andrija Miculinić u svom izvješću pročitao je imena preminulih članova Društva u protekloj godini, a posebno smo se sjetili preminulog oca biskupa mons. Valentina Pozaića, prvog duhovnika i osnivača HKLD-a, kojih smo se prisjetili u molitvi i tijekom mise i na Skupštini.

Na Skupštini je donesen i plan i program rada te financijski plan za 2024. godinu.
HKLD


Slika
Slika
Slika