Od:
Do:

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020.

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020.ZAGREB, 16.6.2020.
U povod predstojećih parlamentarnih izbora zakazanih za 5. srpnja ove godine biskupi Hrvatske biskupske konferencije uputili su vjernicima i svim ljudima dobre volje svoju poruku kojim ponajprije potiču i upozoravaju na važnost izlaska na izbore. "Za nas vjernike, stoga, izaći na izbore i osobno preuzeti odgovornost za pravedniji i općedruštveni boljitak te daljnji razvoj demokracije u hrvatskom društvu nije samo građanska dužnost, nego i izričaj kršćanske odgovornosti i istinske ljubavi prema domovini."

U nastvku poruke biskupi potiču vjernike da dobro upoznaju kandidate i njihove programe, "važno je provjeriti i prosuditi kako kandidati namjeravaju jačati samostojnost države, promicati otvorenost i suradnju s drugim državama i narodima i provoditi učinkovito gospodarske programe i agrarnu politiku, te kako i što žele učiniti da javna uprava postane učinkovitija i na službu građanima. Posebice valja uočiti koje se mjere kane poduzeti da se zaustavi val iseljavanja mladih ljudi i obitelji, stvore uvjeti za povratak hrvatskih iseljenika, spriječi socijalno raslojavanje i osiromašenje građana te promiču načela socijalne države."

U završnom pak djelu ohrabruju vjernike da se ne prepuste malodušju i ravnodušnosti smatrajući da se ništa ne može učiniti. Biskupi ističu kako među kandidatima za službu zastupnika ili zastupnice u Hrvatskom saboru ima onih koji zaslužuju povjerenje.

Cijelu poruku biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. možete pročitati na ovom linku.