Od:
Do:

Slavlje pedesete obljetnice svećeničkoga ređenja preč. Josipa Pavleka

Slavlje pedesete obljetnice svećeničkoga ređenja preč. Josipa PavlekaREMETINEC, 30. 7. 2023.
Preč. Josip Pavlek, župnik Župe Blažene Djevice Marije Kraljice Svete Krunice, proslavio je u nedjelju 30. srpnja 2023. svoju zlatnu misu odnosno 50. obljetnicu svojeg svećeničkog ređenja.

"Dug je to put na kojem je naš župnik hrabro kročio i neumorno svjedočio vjeru u Krista", stoji na stranicama Župe Remetinec te dodaju kako je nakon svećeničkog ređenja službovao kao vikar u Nedelišću, Jasenovcu i Velikoj Gorici; kao župnik u Donjoj Višnjici pune 23 godine, a uz to je i 5 godina vršio službu vojnog kapelana te naposljetku u Remetincu gdje je još uvijek župnik.

Svetom misom zahvalio je dragom Bogu, a tijekom propovijedi i svim bliskim osobama i suradnicima koji su ga pratili na njegovom svećeničkom putu.

Na završetku svete mise brojne udruge iz Remetinca (KUD Remetinec, DVD Remetinec i Športsko društvo Remetinec) i župne zajednice (zborovi, zajednica mladih i kruničarsko društvo) uputili su župniku Pavleku čestitke i prigodne poklone.

Sve je završeno druženjem, malom zakuskom i tortom u pastoralnom centru Ivan Merz.

"Našem župniku Josipu želimo još godina u kojima će svjedočiti svoju vjeru, a župljani će ga pratiti svojim molitvama" poručuju župljani.

 
Tekst: Ines Volarić
Fotografije: Nikola Volarić

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika