Od:
Do:

Suočavanje sa stvarnošću starenja kao prilika za rast

Suočavanje sa stvarnošću starenja kao prilika za rastZAGREB, 27.1. 2017.
Prve nedjelje u veljači obilježava se Dan života, a tom prigodom Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj tradicionalno upućuje svoju poruku.


U ovogodišnjoj poruci upućenoj 27. siječnja, između ostalog, navode kako je Dan života "uvijek iznova prigoda za promišljanje o ljepoti dara života, koju ove godine želimo sagledati osobito u njegovoj završnoj etapi...Prateći demografske pokazatelje i projekcije, ali i uviđajući osobne i obiteljske drame mnogih naših bližnjih starije dobi, pitanje starenja iz godine u godinu neminovno će biti sve aktualnije. Znanstvenici na Zapadu, kojemu i Hrvatska pripada, ovo su stoljeće nazvali stoljećem starenja. Stoga ovom porukom želimo senzibilizirati ponajprije vjernike, ali i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj, na potrebu suočavanja sa starenjem, kako bismo starost prepoznali kao priliku za rast."

Cijelu poruku Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, kojim predsijeda dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, možete pročitati ovdje.

fotografija: ika.hr