Od:
Do:

U Molvama proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije

U Molvama proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice MarijeMOLVE, 8. 9. 2020.
U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u utorak, 8. rujna, svečano je proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje na vanjskom dijelu svetišta predslavio je župnik u župi Donji Mosti i Miholjanec vlč. Miro Denac uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta o. Zdravka Tube.

Duhovni program započeo je u župnoj crkvi molitvom krunice i procesijom do zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske. Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske, koji je od Velike Gospe bio u župnoj crkvi, u svečanoj je procesiji vraćen u zavjetnu kapelicu.

"Radosno svetkujemo rođenje Blažene Djevice Marije. Iz Nje se rodilo sunce pravde, Krist, Bog naš. To su prve riječi današnjeg bogoslužja i one nam jasno kazuju što i zašto slavimo ovaj dan. Zašto milijuni danas kleče pred likom jedne žene i slave Njezin rođendan. Zašto se pred Njezinim likom danas sklapaju ruke i kleči na koljenima. Marija je najljepši dar našega Gospodina ovoj našoj Zemlji“, istaknuo je, između ostaloga, vlč. Denac.

„Bijeda i nevolja gone dijete u krilo majčino, a u nevoljama kršćanin bježi Mariji, jer Ona je majka, najveća ljubav i zadnja nada”, istaknuo je vlč. Denac u svojoj propovijedi i pozvao vjernike da dođu Mariji, utječu se Njezinu zagovoru te puste da ih Ona čuva i brani od svih nevolja u kojima se danas nalazimo kako bismo vjerno živjeli svoje kršćanstvo. ,,Pođimo danas pred Mariju jer Ona briše suze”, zaključio je vlč. Denac.

U procesiji i na misnom slavlju sudjelovali su članovi udruga, djeca iz škole s roditeljima i učiteljima te svi koji su sami hodočastili Majci o blagdanu njezina rođenja.