Od:
Do:

U Sračincu priređena župna predstava humanitarnog karaktera

U Sračincu priređena župna predstava humanitarnog karakteraSRAČINEC, 12. 6. 2016. 

U nedjelju 12. lipnja u župi sv. Mihaela ark. u Sračincu izvedena je predstava "Isus čita novine", prema istoimenom scenariju kojeg potpisuje vlč. Ilija Dogan, a koji je inspiriran istoimenom pjesmom Nikole Šopa. Predstavu su pripremili mladi župe Sračinec te dječji zbor "Mihael" pod vodstvom kapelana vlč. Leonarda Šardija. Cijeli program odvijao se u prepunom Domu kulture u Sračincu te je okupio oko 250 gledatelja.

Prije samog početka predstave dječji zbor "Mihael" otpjevao je pjesmu "Hvala, milosrdni Isuse" kojom se predstavio i na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi u Prelogu. Nakon pjesme uslijedila je izvedba navedene predstave. Radnja se počinje događati u raju gdje Isus, čitajući novine, biva zgrožen svime što se događa na zemlji te odluči opet vratiti se među ljude kako bi ih upozorio na zlo koje postaje sve jače. Anđeli, njegovi suradnici, pokušavaju ga u tome spriječiti, no bezuspješno. Na zemlji se Isus susreće s raznim životnim situacijama te razgovara redom s dilerom, kradljivcem, pijancem, konobaricom, djevojkama u disku, siromahom, djetetom… Unatoč svim poticajima koje Isus daje, čovjek ga je opet osudio na križ smišljajući neistinu o njemu. No, Božje milosrđe i istinski susret s Isusom oslobodio je ljude njihove ovisnosti i vratio im onu istinsku radost koju može darovati samo Bog.

Predstava je bila humanitarnoga karaktera te je svaki, prema svojim mogućnostima, mogao pomoći Socijalnu samoposlugu koja djeluje u Varaždinu.

Program je zaključio dječji župni zbor pjesmom "Imaj srce djetinje" te je uslijedilo druženje glumaca, zbora i gledatelja koji su izrazili želju za što više ovakvih događaja.