Od:
Do:

U Svetom Jurju na Bregu V. susret pjevačkih zborova Gornjomeđimurskog dekanata

U Svetom Jurju na Bregu V. susret pjevačkih zborova Gornjomeđimurskog dekanataSVETI JURAJ NA BREGU, 12. 9. 2015. 
U župi Sveti Juraj na Bregu održan je dvodnevni duhovni program u prigodi proslave proštenja Presvetog Imena Marijinog.

U sklopu programa održan je u subotu 12. rujna u župnoj crkvi sv. Jurja jubilarni V. susret pjevačkih zborova i vokalnih sastava Gornjomeđimurskog dekanata na kojem je uz domaći mješoviti župni zbor i mušku vokalnu skupinu nastupilo još devet vokalnih ansambala i zborova iz dekanata.

Tako su crkvom odzvanjali glasovi sudionika: ŽVS župnog zbora ¨Sveti Marko¨ Selnica i župni zbor ¨Sveti Marko¨ Selnica, Mješoviti zbor župe sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, Zbor župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Macinca, Kvintet ¨Horvat¨, Zbor župe Presvetog Trojstva iz Nedelišća i Mješoviti zbor KUD-a ¨Sveti Jeronim¨ Štrigova.

Na kraju koncerta nastupili su gosti iz župe Razkrižje, njihov mješoviti crkveni pjevački zbor, koji je prvi put gostovao, a došli su u pratnji svog župnika mons. Franca Režonje. Gosti su prikazali svu raskoš svojih glasova kojim oplemenjuju nedjeljnu misu, prisutne su ostavili bez riječi, a za svoj nastup dobili su velik pljesak. Dogovoreno je da će jurjevski zbor gostovati u župi Velika Polana u kolovozu iduće godine na blagdan sv. Donata, zaštitnika župe.

Kroz program je vješto, kao i svake godine, vodila gospođa Marija Marciuš. Domaći župnik vlč. Ivica Puškadija započeo je susret Službom Riječi i zahvalio svim pjevačima na njihovom trudu i radu kroz čitavu godinu. Organizatori susreta bili su župa i  zbor ¨Sveti Juraj na Bregu¨ pod vodstvom kantora Milovana Horvata.  Nakon koncerta održano je i druženje svih sudionika i gostiju u Domu mladeži u Lopatincu.
 
Marta Lončar-Vinković