Od:
Do:

U Svetom Martinu na Muri održan tečaj Kursilja za krizmanike

U Svetom Martinu na Muri održan tečaj Kursilja za krizmanikeSVETI MARTIN NA MURI, 29. 5. 2016. 
U župi Sveti Martin na Muri održan je tečaj Malog tečaja kršćanstva - Kursilja za krizmanike od 27. do 29. svibnja.

Sadržaj susreta obuhvaćao je program koji su osmislili suradnici, među kojima su bili   animatorica Petra Hudoletnjak, koja je potresnom pričom o svom životu u temi: Tko sam ja? dirnula u srce sve prisutne krizmanike, Nikolina Tomašić koja je hrabrim svjedočenjem o problemu s pornografijom osvijestila opasnosti i izazove koje ona nosi, Tajana Kontrec koja je dala majčinsku perspektivu odnosa u obitelji i Božje pomoći, te Ivana Krajačić koja je važnost molitve objasnila svojim iskustvima s molitvom.

Anika Sačić govorila je o temi prijateljstva te inspirirala za veću suradnju s Bogom u aktivnostima svojom temom: Mi - apostoli u svijetu. Animatorica Lucija Šilec proslavila je i rođendan te dobila komplimente kao odličan animator.

O  ljepoti i važnosti predbračne čistoće svoju je životnu priču s krizmanicima podijelio mladi bračni par Karlo i Kristina Bambir.

Vlč. Stjepan Najman pobrinuo se za važne duhovne teme, te pobliže objasnio tko su Bog Otac, Isus Krist i Duh Sveti.

Kursiljo je završio slavljem svete mise u nedjelju, a na kraju mise je vlč. Najman blagoslovio medaljice sv. Benedikta koje je stavio svakom krizmaniku oko vrata kao vidljivi znak Kursilja.

Sudionici su najviše uživali u raznim igrama koje je vlč. Najman pripremio za njih. Uz ručak i obilje finih kolača, za koje su se pobrinuli roditelji krizmanika, na radostan su si način posvijestili kako su svi jedinstveni i da je svatko on njih dijete Božje, prekrasan i vrijedan, neizmjerno voljen od Boga upravo takav kakav je.  

Domaći župnik vlč. Ivan Herceg bio je logistika za sve što je trebalo sa svojim župnim suradnicima. Okupljeni su molili da Bog blagoslovi predivne, jedinstvene krizmanike i da ih osnažene darovima Duha Svetoga obdari milošću da kroz život kroče sigurno i radosno jer bez duhovnog sazrijevanja ne mogu rasti ni u drugim područjima.