Od:
Do:

U župi Sveti Martin na Muri održan Kursiljo za krizmanike

U župi Sveti Martin na Muri održan Kursiljo za krizmanikeSVETI MARTIN NA MURI, 30. 10. 2016. 

U župi Sveti Martin na Muri već više godina održava se Kursiljo za krizmanike. I ove je godine, u dane vikenda od 28. do 30. listopada, održan Kursiljo za kandidate sv. potvrde koju će primiti iduće godine.

Voditeljica je bila Ivana Krajačić, župljanka iz Sv. Martina na Muri, zajedno s  animatoricom Lucijom Šilec, a pomoćni animator bila je Jelena Kutnjak, obje su također rodom iz te župe. Sudjelovali su i animatori iz ostalih dijelova biskupije. Kroz čitav program nazočan je bio i duhovnik Kursilja Varaždinske biskupije vlč. Stjepan Najman, koji je imao određene teme, a sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Herceg koji je također bio aktivan te sudjelovao s temom u predavanju.

Obrađene su različite teme: Tko sam ja? Traganje za vrijednošću, tri Kristova pogleda, vjera, ufanje, ljubav, kršćanin u svojoj crkvi, kršćanski život je drugačiji, sakramenti s naglaskom na euharistiju, zapreke u kršćanskom životu, ispovijed, pisma roditelja, Duh Sveti...  Bilo je također dosta igre i razgovora, rada u skupinama i slobodnog vremena. Na kraju su krizmanici pisali dojmove te je većina njih jako zadovoljna programom koji im je nastojao još više potaknuti rast u vjeri.