Od:
Do:

Vlč. Antun Štefan, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj

Vlč. Antun Štefan, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj

ZAGREB, 4. 2. 2011.

Dekretom Kongregacije za evangelizaciju naroda u Rimu od 14. siječnja 2011. godine za nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj za petogodišnje razdoblje (2011.-2016.) imenovan je vlč. Antun Štefan, svećenik Varaždinske biskupije.

Vlč. Štefan rođen je 10. ožujka 1960. u Prelogu kao prvo od sedmero djece Franje i Ane, rođ. Sakal. Osnovnu školu polazio je u rodnom mjestu, a Interdijecezansku srednju školu za spremanje svećenika u Zagrebu. Potom je studirao teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Godine 1986. zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je za svećenika.

Iste godine otišao je u Afriku, u državu Benin, gdje je kao misionar djelovao 18 godina. U misijama je najprije bio kapelan, godinu i sedam mjeseci, u župi Sacré Cour u gradu Porto-Novo. Nakon toga pet mjeseci bio je privremeni upravitelj župe Notre-Dame de l'Altantique u mjestu Djéregbé. U listopadu 1988. godine imenovan je župnikom župe Sainte Famille u mjestu Adjarra, gdje je ostao šesnaest godina.

Iz misija se vratio 2004. godine u Varaždin, gdje je tri godine vodio biskupijsko povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja i misijski ured. Od 2007. godine do danas obnaša službu duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu. (Ika)