Od:
Do:

Zajedno u molitvi s misionarima

Zajedno u molitvi s misionarima
























Molitva svemu daje smisao i najveći je dar koji svatko od nas može dati. Ako ste ikada pomislili kako ništa ne možete učiniti za naše misionare i misionarke ili koga od svojih bližnjih, sjetite se molitve! Molitva je naša snaga, i radost.
Svaki mjesec netko od naših misionara i misionarki moli u svojoj zajednici za prijatelje misija u domovini, sve dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti. Oni to redovito čine svaki dan, ujedinjeni smo u molitvi i svetoj misi. Međutim, u našoj bogatoj svakodnevici u kojoj mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo (pitka voda, mogućnost odlaska liječniku, mogućnost školovanja, slobodno kretanje ulicom, topli obrok i dr.) osjećamo kao da nismo u potpunosti svjesni koliko se naše srce raduje kad se molitvom oslonimo na Boga. 

Ovoga mjeseca, s Magdalena Juretić koja je već 5 godina dio zajednice Krista Misionara Molitelja i trenutno na službi u misijskoj zajednici u Ekvadoru zajedno s našom misionarkom s. Lenkom Čović, u petak 27. listopada poziva na molitvu sve prijatelje misija u domovini. 
U 10 sati moliti će svetu krunicu, a u 16 sati će biti sveta misa. (po našem vremenu u 17 sati molitva krunice, a sveta misa u 23 sata)

I papa Franjo petak 27. listopada proglasio je danom molitve i posta za mir. Ujedinimo se u molitvi zajedno s našim misionarkama u Ekvadoru i braćom i sestrama diljem svijeta, molimo zajedno!

Bez obzira na kojem kraju svijeta bili, molitva nosi i povezuje, i tu nema daljine.

Zadnje tri godine s. Magdalena djeluje u Santo Domingu. Ispričala nam je da tu ima dosta kuhinja koje pomažu da oni koji su na ulici ne ostanu gladni. Međutim, puno je onih koji su dugo na ulici bez da išta imaju priliku pojesti. Stoga su počeli kuhati za njih i izlaziti na ulicu ususret ljudima. Tako da jednom tjedno kuhaju i nose hranu onima koji su na ulici, gladni. Većinom su to izbjeglice, ali ima i puno beskućnika. Kako bi potaknuli mlade koji su imali problema s drogom te iskusili težinu života na ulici, odlučili su ih uključiti u ovu aktivnost tako da i oni s njima kuhaju i dijele hranu. To je mladima poticaj da ustraju u odluci da promijene svoj život, ne predaju se i traže bolju budućnost.

Centar u kojem su mladi nosi naziv „Moj novi život“ i to je centar za mlade do 17 godina. Većina mladih koji su u centru, drogu su probali već s 8-9 godina. Velika je radost vidjeti promjenu na tim mladim ljudima, kako napreduju, rastu i sazrijevaju te život mijenjaju na bolje. U petak nakon što završe s podjelom hrane slave svetu misu i mole za sve prijatelje misija u domovini, dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti, ali će moliti i za mir u svijetu! Ujutro kada će moliti svetu krunicu s našom s. Magdalenom, bit će prilika da se i njima malo više posvijesti koliko je bitno da molimo jedni za druge.

Odazovimo se pozivu s. Magdelene u Ekvadoru i molimo s našom braćom i sestrama diljem svijeta. Molimo jedni za druge i budimo tu jedni za druge!

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu
www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih misijskih djela u RH: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr
 
Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika