Od:
Do:

​Ciklus biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljima

​Ciklus biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljimaVARAŽDIN, 19. 2. - 18. 3. 2024.
Nakon ciklusa okruglih stolova o djelovanju katolika danas koji su se održavali tijekom 2023. godine, u korizmi započinje novi ciklus - ciklus biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljima.  O evanđeoskim tekstovima razmišljat će gosti predavači - hrvatski bibličari.

Tribine su namijenjene svima koji žele bolje upoznati Božju riječ, a posebice onima koji vrše službu čitača u liturgijskim slavljima. Prilika je to da se u vremenu korizme bolje upozna objavljenu Božju riječ, da se u njoj prepozna živu Riječ Isusa Krista, da Mu se povjeruje te da se po Njegovoj riječi događaju obraćenja.

Biblijske tribine počinju u ponedjeljak, 19. veljače, u 19:30 u Centru za mlade Varaždinske biskupije (A. Cesarca 4) te će se održavati svakog ponedjeljka u korizmi.





Raspored tribina:

19.2.    s. Silvana Fužinato  Preobraženje Gospodinovo
26.2.    o. Dario Tokić           Izgon trgovaca iz Hrama
  4.3.    fra Stipo Kljajić         Razgovor s Nikodemom
11.3.    vlč. Mladen Horvat   “Želimo vidjeti Isusa”
18.3.    p. Niko Bilić              Muka Gospodina našega Isusa Krista

Nakon molitvenog početka i čitanja evanđeoskog odlomka predavač će kroz izlaganje razlomiti riječ Božju, a potom će biti mogućnost za razgovor i postavljanje pitanja. Poticaj zainteresiranima da ponesu svoju Bibliju i pribor za osobne bilješke.