Od:
Do:

„Ako se na me ne oslonite, održat se nećete!“ bila je tema mjesečne duhovne obnove u Ludbregu

„Ako se na me ne oslonite, održat se nećete!“ bila je tema mjesečne duhovne obnove u LudbreguLUDBREG, 4. 8. 2024.
Duhovnu obnovu prve nedjelje u mjesecu u ludbreškom svetištu Krvi Kristove, 4. kolovoza 2024. održala je časna sestra Marija Karla Ivančić iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, koja je ujedno na službi u Župi Presvetog Trojstva u Ludbregu. Naslovljenu rečenicom iz Knjige proroka Izaije: „Ako se na me ne oslonite, održat se nećete!“ (Iz 7, 9b), sestra Karla započela je svoju katehezu navevši niz citata iz Svetog Pisma koji govore o važnosti poslušnosti vjernika Božjoj riječi te nasuprot tome, o težini grijeha neposlušnosti. Zatim je objasnila politički kontekst u kojem se nalazio kralj Ahaz u trenutku u kojem mu je upućena ova Božja riječ preko proroka Izaije: u situaciji neprijateljskog napada kralj je mogao birati između sklapanja saveza s Asircima i oslanjanja isključivo na Gospodina, na što ga je pozivao prorok Izaija. Voditeljica duhovne obnove istaknula je kako i u životu suvremenog vjernika postoje situacije u kojima može birati između Boga i raznih drugih „saveznika“ poput novca, moći, karijere i slično.

Na temelju vlastitog iskustva Božjeg poziva, sestra Karla je posvjedočila kako nije uvijek lako s povjerenjem se predati u ruke Božje, ali je to jedino što je ispravno i što vodi u pravi život. Nadalje, sestra Karla je naglasila kako Isus u Evanđelju kaže nešto vrlo slično govoreći o euharistiji: „Ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi!“ (Iv 6, 53) Proizlazi da kršćanin pronalazi pravi život u Bogu samo ako se hrani Tijelom Kristovim i s povjerenjem predaje u Božje ruke, slijedeći put Evanđelja i otklanjajući od sebe ponude svijeta.

Nakon kateheze uslijedila je zajednička molitva svete krunice i slavlje svete mise, koju je predslavio vlč. Petar Mlakar, domaći župnik, a zatim je program duhovne obnove nastavljen i zaključen euharistijskim klanjanjem.

Ovo je bila posljednja duhovna obnova prije godišnjeg slavlja Predragocjene Krvi Kristove - Svete Nedjelje, kada će 1. rujna svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predslaviti mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup.

 
Izvor: ŽupaPresvetog Trojstva Ludbreg


Slika
Slika
Slika