Od:
Do:

​Imenovanja i razrješenja svećenika u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine

​Imenovanja i razrješenja svećenika u Varaždinskoj biskupiji 2024. godineVARAŽDIN, 23. 7. 2024.
Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama.

U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja:
  1. Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu.
  2. Vlč. Lovro Biškup imenovan je župnikom u Župi Kraljice sv. Krunice u Remetincu.
  3. Vlč. Andrija Botković razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.
  4. Vlč. Marko Domiter razriješen je službe osobnog tajnika varaždinskog biskupa i službe predstojnika Ureda za pastoral mladih i upućuje se na studij pastoralne teologije u Rim (Italija).
  5. Vlč. Matija Filipović razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i predstojnikom Ureda za pastoral mladih.
  6. Vlč. Petar Golub razriješen je službe župnika u Župi sv. Bartola apostola u Bartolovcu i umirovljen.
  7. Vlč. Timotej Inkret, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.
  8. Vlč. lic. theol. Filip Jakupec imenovan je župnikom u Župi sv. Katarine dj. i mč. u Gornjem Mihaljevcu i župnim upraviteljem u Župi Pohoda BDM u Macincu.
  9. Vlč. Darko Kelemenić razriješen je službe župnika u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju i imenovan je župnikom Župe sv. Vida u Pitomači.
  10. Preč. mr.sc. Josip Koprek razriješen je službe ravnatelja Svećeničkog doma u Varaždinu, službe predstojnika Obiteljskog centra i Ureda za obitelj, službe povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osobi i imenovan je župnikom Župe sv. Vida mučenika u Vidovcu.
  11. Preč. mr.sc. Damjan Koren razriješen je službe predstojnika Ureda za katoličke škole.
  12. Vlč. lic. theol. Silvio Košćak razriješen je službe župnika u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i službe župnog upravitelja u Župi Uznesenja BDM u Đelekovcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju.
  13. Vlč. Mišel Kovačević, bacc. paed., imenovan je osobnim tajnikom varaždinskog biskupa i predstojnikom Ureda za katoličke škole.
  14. Vlč. Dario Levanić razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u Župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.
  15. Vlč. Mislav Mikac razriješen je službe župnika u Župi sv. Katarine dj. i mč. u Gornjem Mihaljevcu i službe župnog upravitelja u Župi Pohoda BDM u Macincu i upućuje se na studij kanonskog prava u Rim (Italija).
  16. Preč. Josip Pavlek razriješen je službe župnika u Župi Kraljice sv. Krunice u Remetincu i umirovljen.
  17. Mons. Antun Perčić, generalni vikar, imenovan je ravnateljem Svećeničkog doma u Varaždinu.
  18. Vlč. Siniša Preiner razriješen je službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Pitomači i upućuje se na bolovanje.
  19. Vlč. Krunoslav Sajko razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Marije Magdalene u Ivancu i imenovan je župnikom u Župi Presvetog Trojstva u Legradu i župnim upraviteljem u Župi Uznesenja BDM u Đelekovcu.
  20. Vlč. Josip Špoljarić razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu i imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću.
  21. Vlč. Branko Švogor razriješen je službe župnika u Župi sv. Vida mučenika u Vidovcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Đurđu.
  22. Vlč. dr.sc. Nikola Tomašević razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi sv. Jurja mučenika u Maruševcu i imenovan je povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, predstojnikom Obiteljskog centra i Ureda za obitelj i koordinatorom pastoralnih ureda.
  23. Preč. Ivan Žmegač razriješen je službe župnika u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Đurđu i imenovan je župnikom u Župi sv. Bartola apostola u Bartolovcu, a čime mu ujedno i prestaje služba dekana Ludbreškog dekanata.
 * * * 
  1. Fra Milan Gelo, OFM Conv., imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Molvama.
  2. Fra Dejan Lecić, OFM Cap., imenovan je biskupijskim povjerenikom za posvećeni život.
  3. Fra Danijel Maljur, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.
  4. Fra Miroslav Štuban, OFM Conv., razriješen je službe župnog vikara u Župi Uznesenja BDM u Molvama.