Od:
Do:

Ljetni oratorij u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću

Ljetni oratorij u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću NEDELIŠĆE, 13. 7. 2024.
Ljetni oratorij za djecu i mlade po prvi je puta održan u župi Nedelišće u subotu 13. srpnja, a sudionici su kroz različite aktivnosti promišljali o temi prijateljstva. Kako ima je bilo pročitajte u nastavku u osvrtu vjeroučiteljice Kristine Kobal.
Po prvi puta održan je ljetni oratorij  za djecu i mlade u Župi Presvetog Trojstva Nedelišće. Župno je  dvorište ove subote, 13. srpnja 2024., bilo prepuno smijeha, igri,pjesmi  i duhovnog sadržaja. Tema ovogodišnjeg oratorija bila je posvećena prijateljstvu.

Djeca su imala prilike slušati biblijske tekstove i upoznati se sa sadržajem Knjige Sirahove te otkrivati duhovno-moralne-životne poruke prijateljskoga odnosa i komunikacije.

Prijateljstvo je preduvjet sretna života, a sreća se pokazuje u obliku radosti i to radosti koja izvire iz pozitivnog odnosa prema Bogu i ljudima.

Prijateljstvo je odnos, a za svaki odnos treba se potruditi, razmišljati o tom odnosu i činiti sve kako bi on rastao i razvijao se. Prijateljstvo je moguće samo tamo gdje postoji otvorenost, iskrenost i povjerenje i s jedne i s druge strane.

Osim u katehezi o prijateljstvu  djeca su se i kreativno izrazila u radu u manjim skupinama ali i u radionici slikanja na staklu. Najdraže igre bile su igre na otvorenom koje su osmislili naši župni animatori: Alana, Tonka i Anja. U pripravi i osmišljavanju samog programa oratorija angažirala se vjeroučiteljica Kristina Kobal.

Sadržaj samog programa oratorija je raznolik. No, ono što je zajedničko jest cilj i svrha: na zabavan, ali istovremeno i edukativan način, približiti djeci njihovu vjeru i potaknuti ih na aktivan boravak u župnoj zajednici.

Vođeni mislima sv. Ivana Bosca: „Igrajte se, skačite, vičite - samo nemojte griješiti“, čvrsto se nadamo i vjerujemo kako će se ovaj projekt koji okuplja djecu naše župne zajednice održati i iduće ljeto.

Veliko hvala svim našim župnim animatorima koji su bili s djecom i pomogli animirati program, hvala ženama iz Caritasa koje su pekle fine kolače i hvala svim roditeljima što su nas podržali i povjerili nam svoju djecu!

Kristina Kobal


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika