Od:
Do:

Preč. Nikola Benko proslavio zlatni jubilej svećeništva

Preč. Nikola Benko proslavio zlatni jubilej svećeništva DONJA DUBRAVA, 14.7.2024.
U Donjoj Dubravi u crkvi svete Margarete u nedjelju 14. srpnja održano je dvostruko slavlje: zlatna misa preč. Nikole Benka te župna svetkovina svete Margarete.

Na početku svete mise zlatomisnika su lijepim riječima i poklonom obradovali vjernici iz Donjeg Vidovca gdje je preč. Benko bio na župničkoj službi. Misno slavlje obogatio je crkveni zbor i fra Miroslav Petrac, časni brat i pjevač duhovne glazbe koji je otpjevao psalam. Posebno upečatljiv je bio preč. Mirko Horvatić koji je opisao svećenički put zlatomisnika.

Vlč. Nikola Benko rođen je 1948. godine u Donjoj Dubravi. Nakon završetka osnovne škole prihvatio je Božji poziv i krenuo u sjemenište. 1974. zaređen je za svećenika i služio je mladu misu u Donjoj Dubravi. Primio je blagoslov oca Franje, majke Margarete i brata Antuna, koji su ga pratili od roditeljskog doma do crkve.

U 50 godina svećeništva službovao je u Zagrebu - Kajzerica, zatim u Ludbreg, Kalinovcu, Podravskoj Moslavini, Donjem Vidovcu, Peterancu, Drnju, Kostanjevcu, Ferdinandovcu i zadnja aktivna postaja bila je župa Novigrad Podravski. Sada je u zasluženoj mirovini u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Na zlatomisničkom slavlju okupili su se rodbina, prijatelji i župljani, domaći i iz okolnih mjesta.
Katarina Frančić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika