Od:
Do:

Preminula Julijana Ilčić, prva voditeljica Caritasa Varaždinske biskupije

Preminula Julijana Ilčić, prva voditeljica Caritasa Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 3. 9. 2024.
U 87. godini života u Varaždinu je u utorak 3. rujna 2024. godine preminula gospođa Julijana Ilčić rođ. Keglević, istaknuta vjernica i župljanka župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Gospođa Ilčić, diplomirana ekonomistica, od 1992, godine vodila je Regionalni Caritas Varaždin koji je zaživio u vrijeme Domovinskog rata i okupljao i animirao aktivnosti mnogih župa današnje biskupije. Od osnutka Varaždinske biskupije 1997. godine Regionalni Caritas u Varaždinu postaje Biskupijski Caritas, gđa. Ilčić nastavila ga je voditi sve do 2003. godine. Dobitnica je i Medalje grada Varaždina 1996. godine za predan i marljiv rad na organiziranju Caritasove pučke kuhinje.

Sprovod će biti u subotu 7. rujna u 11 sati na Varaždinskom groblju, a sveta misa zadušnica služit će se poslije sprovoda u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu.

Gospođa Julijana Ilčić, supruga je pokojnog Stanka Ilčića, liječnika i crkvenog glazbenika, majka šestero djece, baka dvadesetdvoje unučadi i prabaka četvero praunučadi.

U ožujku 2023. godine podijelila je s ekipom Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije osobno svjedočanstvo vjere u emisiji “Vjera i nada” uz drugu korizmenu nedjelju. Između ostalog govorila je i o tome kako gleda na bolest, starost, nemoć: „Znam da neću ići odmah u raj, nego najprije u čistilište, da jedanput iskajem te svoje grijehe i na koncu da zaradim da se očistim. To bude u čistilištu. I ja se već pripremam na to da budem tamo malo patila jedno vrijeme. A umrijeti moram, smrti se ne bojim, kako bude, bude.“

A o vjeri nam je kazala: "Moja vjera se nikada nije pokolebala. Ja sam uvijek tako čvrsto vjerovala i sad još vjerujem da mogu reći da ja znam da Bog postoji. Uopće ne trebam vjerovati. To je meni tako jasno. To mi je jasno jer drugačije ne može biti. Drukčije ne može svijet postojat. Meni je to potpuno jasno. I s vremenom, kako starim, tako sam bliže Bogu, mogla bih reći“.

Čitav članak i emisiju možete pogledati na stranicama Varaždinske biskupije.