Od:
Do:

Proslava Rođenja Blažene Djevice Marije u Molvama

Proslava Rođenja Blažene Djevice Marije u MolvamaMOLVE, 8. 9. 2024.
Blagdan Rođenja Blažene Marije Djevice, Mala Gospa, ove je godine u Marijinu svetištu proslavljen 8. rujna svečanom procesijom s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske od župne crkve Uznesenja blažene Djevice Marije do zavjetne kapelice.
Molitvom krunice i pjesmom prisutni hodočasnici zahvalili su svojoj Majci Mariji te se stavili u Njezin zagovor. Prije samog početka euharistijskog slavlja, župnik o. Zdravko Tuba, OFMConv, predstavio je novog župnog vikara fra Milana Gelu i zaželio mu dobrodošlicu u Marijino svetište i mjesto Molve. Svečano euharistijsko slavlje kod zavjetne kapelice predvodio je fra Milan. U svojoj je propovijedi istaknuo koliko je važno uistinu čuti što nam govori naš bližnji, ali i koliko su važne riječi koje upućujemo jedni drugima. Bog daje gluhima čuti, nijemima govoriti, dat će i nama milost da jedni drugima budemo na pomoć, ali trebamo dopustiti Kristu da djeluje po nama.

Proslavi blagdana prisustvovali su mnogobrojni hodočasnici iz Zagreba, Vrbovca, Bjelovara, Čakovca, Đurđevca, ali i iz Rovišća - koji su hodočastili pješice devet sati do svetišta Mariji za Njezin rođendan. U radosti zajedništva, molitvi i pjesmi obilježen je blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa. „Neka nas Marija i dalje prati svojim zagovorom, a mi se nemojmo bojati neprestano utjecati svojoj Majci“, poručuju iz Svetišta.
Foto: Đuro Grčić i Facebook


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika