Od:
Do:

​Proslava sv. Marije Magdalene u Ivancu

​Proslava sv. Marije Magdalene u IvancuIVANEC, 23. 7. 2024.
Župa sv. Marije Magdalene u Ivancu proslavila je u ponedjeljak 22. srpnja svetkovinu svoje župne zaštitnice sv. Marije Magdalene.
Svečano misno slavlje predslavio je vlč. Timotej Inkret, mladomisnik iz Župe sv. Jurja u Maruševcu, u zajedništvu sa svećenicima Ivanečkog dekanata i drugim svećenicima.

Vlč. Inkret je na temelju evanđeoskog ulomka o susretu Marije Magdalene i uskrslog Isusa približio okupljenima veličinu Božje ljubavi i potrebu za Njegovom prisutnošću u našem životu. Govorio je o uskrsnoj radosti koju Marija Magdalena naviješta i danas.

Glavnoj proslavi u ponedjeljak prethodila je trodnevna duhovna priprava od petka 19. do nedjelje 21. srpnja. Prvi dan svetu misu predslavio je preč. Anđelko Košćak, drugi dan vlč. Mario Filipović, a posljednji dan Božju je riječ lomio vlč. Ivica Cujzek.

Nakon misnih slavlja ispred župne crkve svoje su proizvode i radove predstavili i ponudili župljani - obrtnici koji su svojim radom ponovo oživjeli proštenje u povodu dana svoje župne zaštitnice.
Župa Ivanec


Slika
Slika
Slika
Slika