Od:
Do:

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Molvama

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Molvama

MOLVE, 15. 8. 2024.


U Marijinu svetištu u Molvama proslavljena je 15. kolovoza svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Središnja proslava bila je u 11.00 sati kada je euharistijsko slavlje predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, a u koncelebraciji su bili o. Miljenko Hontić, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i drugi svećenici.

Biskup Mrzljak je u propovijedi istaknuo: „danas smo ovdje kako bismo proslavili Mariju koja je dobila zlatnu krunu kojom joj na neki način čestitamo što je ovozemaljske trke živjela tako da je postigla tu nagradu na koncu života. Drugačija je to nagrada od medalja za koje se bore sportaši ulažući u to sav napor te osvajajući tako svu svjetsku pozornost. Sveti Pavao nas potiče da trčimo, ali ne za propadljivu nagradu. I dok se na zemlji borimo za medalje, borimo li se da postignemo proslavu zajedno s Marijom?”, upitao je biskup Mrzljak.

,,Treneri potiču sportaše da postignu nagradu, a mi imamo zagovornicu koja nam pokazuje kako trebamo živjeti da postignemo nagradu”, rekao je. Nadalje, biskup je ukazao na potrebu cilja kojemu trebamo doći, a to je zajedništvo u nebu s Marijom.

„I mi s Marijom kažemo evo želimo ići putem koji si nam Bože pripremio. Molimo da bude Božja volja u našem život, što nije lako, ali Marija nam u tome pomaže. Neka nas Ona na tom putu čuva i zagovara”, zaključio je biskup.

Uz hodočasnike bili su prisutni i predstavnici županijske i općinske vlasti sa suradnicima.

Molitvenom, dostojanstvenom i svečanom duhu euharistije doprinijeli su hodočasnici i svi koji su sudjelovali u pripremi i proslavi ovoga Marijina blagdana.

Misi je prethodila euharistija kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske koju je predslavio o. Miljenko Hontić. Uslijedila je svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske, od zavjetne kapelice do župne crkve.

Poslijepodnevnu misu predslavio je župnik i dekan Đurđevačkog dekanata preč. Tomislav Leskovar, a pjevanje je vodio zbor Župe Đurđevac. Nakon mise bio je blagoslov djece i roditelja.

Prvi puta slavljena je i misa za osobe s invaliditetom i njihove obitelji, a predslavitelj je bio povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihove obitelji vlč. Leonardo Šardi.

Nakon posljednje mise bilo je zahvalno euharistijsko klanjanje za sve primljene milosti po Marijinu zagovoru.

Proslavi svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo prethodila je trodnevna priprava koju je vodio vlč. Ivan Saninović. Treći dan trodnevnice, na blagdan sv. Maksimilijana Kolbea, euharistijsko slavlje bilo je kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske, nakon kojega je uslijedila procesija sa svijećama uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

Općina Molve na svetkovinu Velike Gospe slavi svoj dan. Tim povodom u nedjelju 11. kolovoza 2024. slavljena je misa te održana svečana sjednica Općinskog vijeća.


Fotografije: Toni Peršinović, Darko Imbriša, Tanja Maleš i ePodravina
 

 



Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika