Od:
Do:

Proštenje Velike Gospe i obilježavanje 30. godina blagoslova crkve u Pušćinama

Proštenje Velike Gospe i obilježavanje 30. godina blagoslova crkve u PušćinamaPUŠĆINE, 15. 8. 2024.
Proštenje Velike Gospe u Pušćinama započelo je misom bdijenja (uočnicom) koju je predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Biskup je u propovijedi posebno istaknuo riječi evanđelja: »Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!« Sve je potaknuo da nam Božja Riječ bude važan dio našeg vjerničkog života.

Prije svete mise župnik vlč. Ivan Herceg predvodio je euharistijsko klanjanje, a nakon mise bilo je prigodno druženje i okrepa za sve prisutne pod šatorom u parku pored crkve.

Na sam dan Velike Gospe misu je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar varaždinske biskupije. Blažena Djevica Marija je ona koja nas treba voditi do Boga, to je posebno naglasio. Poslije svete mise također je bilo prigodno druženje pod šatorom.

Za proslavu Velike Gospe zajednica u Pušćinama pripremala se trodnevnicom. Prvi dan priprave svetu misu je predslavio vlč. Karlo Šimek, profesor na KBF-u Zagrebu koji je rodom iz Pušćina. Na temelju evanđelja obrazlagao je Isusov odnos prema svijetu. Mi živimo u svijetu, ali treba živjeti s Bogom. Blažena Djevica Marija nam je dobar putokaz da to možemo uspjeti, naglasio je. Poslije svete mise bio je prigodan koncert zbora Serafini iz Pušćina i župnog dječjeg zbora iz Nedelišća. Ukupno su otpjevali deset pjesama.

Drugi dan priprave svetu misu je predslavio vlč. Pavao Markač. Za njegovo vrijeme gradila se crkva u Pušćinama i velika je njegova zasluga da se crkva izgradila. Poslije svete mise održana je procesija sa svijećama i molitva krunice.

Župna zajednica je prigodom 30. obljetnice blagoslova crkve pripremila i otisnula i prigodnu brošuru o crkvi u Pušćinama.

„Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način angažirali u vezi proštenja Velike Gospe i obilježavanja trideset godina blagoslova crkve. Velika hvala našem biskupu mons. Boži Radošu i generalnom vikaru mons. Antunu Perčiću, kao i svećenicima vlč. Karlu Šimeku i vlč. Pavlu Markaču, naravnom i našem župnom vikaru u odlasku vlč. Andriji Botkoviću. Posebna zahvala ide članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća iz Pušćina, zvonaru, orguljašici Jeleni i zboru „Serafini“, čitačima, ministrantima, našoj općini Nedelišće, NEDKOM-u, mjesnom odboru Pušćine, DVD-u Pušćine, udruzi žena iz Pušćina, nogometnom klubu iz Pušćina i mnogim samozatajnim pojedincima koji uvijek pomažu,“ zaključuju domaćini izvještaj o proslavi Velike Gospe u Pušćinama.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika