Od:
Do:

Stotinjak vjernika okupilo se na uskrsnoj misi na engleskom jeziku u varaždinskoj katedrali

Stotinjak vjernika okupilo se na uskrsnoj misi na engleskom jeziku u varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 9.4.2023.
Na svetkovinu Uskrsa, 9. travnja u poslijepodnevnim satima u varaždinskoj katedrali slavljena je sveta misa na engleskom jeziku. Na slavlje svete mise okupilo se stotinjak vjernika, najviše iz Filipina i Indije, koji su došli na rad u Varaždin, Čakovec i obližnja mjesta.

Svetu misu je predslavio vlč. Franjo Šprajc, umirovljeni svećenik s dugogodišnjim stažom u Kanadi, a koncelebrirao je vlč. Marko Domiter, biskupov tajnik. Za prvo ovakvo slavlje okupio se mladi vokalni sastav koji je predvodio pjevanje uz orguljašku pratnju Damijana Turkovića.

Vlč. Šprajc na početku slavlja pozdravio je sve okupljene vjernike, iskazao im dobrodošlicu na slavlje i u Hrvatsku te izrazio radost zbog lijepog broja okupljenih. U svojoj homiliji protumačio je otajstvo Uskrsa – blagdana u kojem nalazimo ohrabrenje za svoja životna trpljenja i nadu u vječni život te se nadovezao na riječi apostola Pavla da je bez Isusovog uskrsnuća uzaluda naša vjera. Protumačio je evanđeoski odlomak o dolasku Marije Magdalene i Isusovih učenika na prazan grob. Nakon homilije slijedila je obnova krsnih obećanja.

Nakon slavlja vjernici su se zadržali u kratkom druženju, međusobnom razgovoru i upoznavanju sa svećenicima. Izrazili su zahvalnost što mogu slaviti Boga na jeziku koji im je bliži i pokazali radost što im se omogućila prilika da se na takav način okupljaju u crkvi, na svetoj misi.

Sljedeće nedjelje, Druge vazmene, 16. travnja također će u 16 sati u varaždinskoj katedrali biti slavlje svete mise na engleskom jeziku. Ako poznajete vjernike koji bi željeli sudjelovati, molimo Vas da im prenesete tu informaciju.
 
Tekst: Marko Domiter
Fotografije: Pia Košćak i Sofija Cingula.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika