Od:
Do:

Stručni skup vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije

Stručni skup vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 28. 9. 2024.
U dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, u subotu, 28. rujna održan je stručni skup vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije.

Predavačica gđa Pavica Kocijan, pedagoginja savjetnica u mirovini svoja dva predavanja tematski je naslovila: „Vjeroučitelj kao odgojitelj, učitelj, vjernik“.

Nakon zajedničke uvodne molitve pozdravne riječi u ime biskupa mons. Bože Radoša uputio je predstojnik Katehetskog ureda mr. sc. Damjan Koren.
 
Gđa Kocijan u svojim predavanjima dotaknula se pojedinih segmenata u životu i radu vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri s ciljem da si svatko osvijesti „put kojim ide“. Kroz teme o motiviranosti, komunikaciji, važnosti suradnje predavačica se dotaknula i praktičnih preporuka i savjeta koji uvelike mogu biti od pomoći tijekom odvijanja nastave u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Naposljetku naglasila je važnost svjedočanstva vjere kod svih onih koji su u službu navjestitelja Božje riječi sa željom da učenicima usadimo vrednote poput razumijevanja, tolerancije, opraštanja, strpljivosti i naposljetku ljubavi koja će nas sve učiniti boljima bilo u privatnom životu bilo kao navjestitelji u ovim izazovnim vremenima.
 
Na kraju susreta predstojnik Ureda mr. sc. Damjan Koren zahvalio je gđi Kocijan na održanim predavanjima te potom vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri izrekao bitne informacije iz Katehetskog ureda.
 
Robert Ivančan,
tajnik Katehetskog ureda