Od:
Do:

U Močilama proslavljena Mala Gospa i 41. obljetnica osnutka župe

U Močilama proslavljena Mala Gospa i 41. obljetnica osnutka župe
MOČILE - KOPRIVNICA,

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je proslavljen u nedjelju 8. rujna u koprivničkoj župi i prošteništu Majke Božje Močilske. Na taj je blagdan dekretom kardinala Franje Kuharića 8. rujna 1983. prije 41 godinu osnovana Župa Močile.

Svečano zahvalno euharistijsko slavlje predslavio je kancelar Varaždinske biskupije Ivan Rak, u zajedništvu s prvim župnikom Močila Leonardom Markačem.

Preč. Rak je na početku slavlja zahvalio župniku, mons. Leonardu Markaču na pozivu u podravsko proštenište. „Dragi vjernici, baš poput Marije koja je govorila i svojim životom svjedočila ‘Bogu hvala’. Bogu hvala i vi danas, na čelu sa svojim župnikom kličete Bogu hvala za četrdeset i jednu godinu močilske župe i službovanja prvog župnika. Ponizno i ustrajno gradili ste župu iz temelja koja danas služi kao primjer brojnim drugim župama“, kazao je preč. Rak.

U homiliji je preč. Rak istaknuo kako Marija služi primjer savršenog Božjeg stvaralačkog djela. „Mi smo ovdje danas da slijedimo Marijin primjer. Kako je ona rođena za nebo i mi se svakodnevno kroz Božju riječ rađamo za nebo. Naši životi mogu biti drugačiji, svijet može biti drugačiji, ali moramo vjerovati u Kristovu Spasiteljsku snagu. Ta milost koju dobivamo od Boga nije jeftina, potrebni smo opravdati je svojim životom“, istaknuo je preč. Rak.

„Dragi vjernici, hodočasnici, utecimo se nebeskoj Majci i molimo je snagu. Marija traži od nas da slijedimo Kristov primjer i tako činimo već ovaj svijet boljim mjestom za život iščekivajući Vječnost“, dodao je.

Pjevanje su vodili župni zborovi „Marija“ i „Eshaton“.

Tekst: Ivon Fabijanec
Fotografije: Mateo Šulj


Slika
Slika
Slika
Slika