Od:
Do:

Zahvala suradnicima i sudionicima hodočašća ministranata i vjeroučenika u Ludbreg u četvrtak 29. kolovoza uoči Svete nedjelje 2024.

Zahvala suradnicima i sudionicima hodočašća ministranata i vjeroučenika u Ludbreg u četvrtak 29. kolovoza uoči Svete nedjelje 2024.VARAŽDIN, 4. 9. 2024.
Zahvalu predstojnika Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata vlč. Ivice Cujzeka suradnicima i sudionicima hodočašća ministranata i vjeroučenika u Ludbreg u četvrtak 29. kolovoza uoči Svete nedjelje 2024. prenosimo u  cijelosti.
Hvala vam, poštovani župnici, župni vikari, đakoni, redovnici, redovnice, vjeroučitelji, župni animatori, suradnici Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata! Hvala svim sudionicima biskupijskog hodočašća ministranata i vjeroučenika u euharistijsko svetište predragocjene Krvi Kristove i domaćinima, župnicima u Ludbregu!

Osobito hvala vlč. Dominiku Cestaru koji je održao vrlo zanimljivu katehezu i vlč. Antunu Štefanu koji je predvodio euharistijsko slavlje poslavši snažnu i nezaboravnu poruku. Hvala Trinitasu koji je animirao liturgijsko pjevanje i svim mladim animatorima predvođenima Petrom Havaićem koji su u ovaj susret ugradili svoje vrijeme, dobrotu i ljubav prema Gospodinu i Crkvi.

Pod geslom „S vama“ (prema Iz 41, 10) u duhu kršćanskog zajedništva, evanđeoske radosti i euharistijske zahvalnosti približili smo se Gospodinu koji nas je okupio oko svojega oltara da nam pokloni najveći dar - svoju blizinu. Iznad svega njemu zahvaljujemo za priliku da po ovom susretu rastemo u vjeri, nadi i ljubavi i pokažemo ljepotu Crkve svijetu koji ju još nije u pravom svjetlu upoznao.

Hvala svima na otkrivanju toga najljepšeg svjetla Crkve i izgradnji njezine prepoznatljivosti u svjetlu Kristovu! Hvala vam na velikom na odazivu, snažnom svjedočanstvu te iskrenoj susretljivosti i otvorenosti.

Molim i vjerujem da će odjek ovoga hodočašća oplemeniti živote svih sudionika, njihovih obitelji i župnih zajednica do idućega susreta!
 
vlč. Ivica Cujzek,
predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata