Povijest biskupijeBiskupKatedralaStolni kaptol Blažene Djevice Marije na Nebo uzneseneČazmansko-varaždinski zborni kaptol Svetoga DuhaSvećeniciŽupeRedovničke zajedniceIn memoriam

Redovničke zajednice

U Biskupiji se nalazi šest redovničkih samostana te 15 vlastitih kuća časnih sestara (različitih družbi), koji djeluju u 27 župa. Na području Biskupije djeluje 25 redovničkih svećenika, nekoliko braće redovnika i oko 130 redovnica.

Od redovnika na području Biskupije nalaze se samostani i kuće franjevaca u Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici, kapucina u Varaždinu, konventualaca u Novom Marofu i Molvama, te trećoredaca u Kloštru Podravskom.

Redovnice svoje samostane i kuće imaju u Virju (dominikanke), Belici (karmelićanke Presvetog Srca), Koprivnici i Svetom Iliji (kćeri Božje ljubavi), Čakovcu (kćeri milosrđa i školske sestre franjevke), Ivanečkom Vrhovcu (klanjateljice Krvi Kristove), te Varaždinu (uršulinke). Također sestre milosrdnice djeluju u samostanima i kućama u Ludbregu, Molvama, Varaždinskim Toplicama i Varaždinu, a služavke Malog Isusa u Kloštru Podravskom, Pitomači i Varaždinu.