Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Proslava blagdana svetog Blaža s Klubom laringektomiranih

VARAŽDIN, 2. 2. 2024.
Županijska liga protiv raka Čakovec, sa svojim je Klubom laringektomiranih ovogodišnji Dan svetog Blaža, zaštitnika oboljelih od raka grla, obilježila svetom misom u petak, 2. veljače u prepunoj crkvi svetoga Josipa na Banfici u Varaždinu. Blagoslovom grla, humanitarno edukativnom akcijom “Zajedno smo jači i glasniji” te zajedničkim druženjem u Pastoralnom centru do izražaja je došlo zajedništvo i međusobna podrška.
Brojni dragi ljudi pružili su nam veliku podršku, na čemu svima od srca najljepše zahvaljujemo. Pridružili su nam se i članovi Kluba laringektomiranih Varaždinske županije, kao i brojni članovi klubova oboljelih iz Županijske lige protiv raka Čakovec - ističu organizatori. Od donacija je tijekom akcije “Zajedno smo jači i glasniji” u Varaždinu prikupljen ukupno 581 euro.  Jabuke za akciju “Zajedno smo jači i glasniji” donirali su Ružica i Branko Lovrenčić te Rozalija Mihalic iz Male Subotice, a prigodne ručno rađene predmete od drveta izradio je pokojni predsjednik čakovečkog kluba laringektomiranih, Dragutin Kamenić.
Platnene ekološke vrećice, u koje su bile stavljene jabuke i edukativni materijali, izradila je tvrtka “Novaković d.o.o.” Gardinovec.  Organizatori zahvaljuju svima kao i vlč. Leonardu Šardiju, župniku župe svetog Josipa Varaždin, koji je ujedno i povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, a jedno veliko hvala upućuju i njegovoj obitelji.
Valja reći kako je istog dana u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije održano druženje članova kluba i njihovih obitelji. Za kraj organizatori sa zahvalnošću ističu: „Hvala još jednom svima, ohrabreni Vašim dolaskom i podrškom, doista možemo reći - zajedno smo jači i glasniji”.
Mladen Grubić
https://medjimurski.hr/zajednisvom-pokazali-njihovu-snagu-i-volju/?fbclid=IwAR35kkX-zHyYz7rF4U2lBxakcwba8aekefVZX7VFE4rNyyxO4wZH90JJlGE


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika