Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Započeo novi ciklus susreta zajednice "Bartimej"

VARAŽDIN, 14. 9. 2023.
U četvrtak, 14. rujna 2023. godine, u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Varaždinu, započeo je novi ciklus susreta zajednice „Bartimej“ koja okuplja osobe s invaliditetom, njihove obitelji, prijatelje, volontere, ali i sve ljude dobre volje. Na početku susreta, dvadesetak okupljenih pozdravio je vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, ujedno i župnik župe sv. Josipa. Susret je zamišljen kao razmjena mišljenja u vezi daljnjih susreta same zajednice te planiranja nadolazećih događaja.
Naravno da su ovi susreti nezamislivi bez tzv. „vremenske prognoze“ čija je specifičnost ta da članovi zajednice, baš poput prave obitelji, razmjenjuju životne događaje i izazove sa kojima su se susretali od posljednjeg susreta. Svakom članu se daje potrebno vrijeme da izrekne što mu je na srcu te da podijeli svoje radosti, ali i probleme. Sudionici su otvoreno i iskreno iznosili sve što im je na srcu i što su sve doživjeli kroz ljeto. Mnogi su isticali sudjelovanje na duhovnoj obnovi u Ludbregu koju je organiziralo Povjerenstvo te razna hodočašća. Neki su istaknuli boravak na moru, druženje s prijateljima, koncerte, dok su drugi podijelili opterećenost životnim križevima i gubitak dragih osoba.
           
Nakon opširne vremenske prognoze, vlč. Leonardo je zamolio sudionike za njihovo mišljenje, za prijedloge i ideje o daljnjim susretima. Svi su istaknuli zadovoljstvo dosadašnjim izgledom susreta, a onda su napomenuli kako bi bilo dobro da se organizira još koji odlazak na koncert tipa „Progledaj srcem“ ili pak organizirani odlasci u udruge i domove za starije i nemoćne osobe. Naime, članovi zajednice „Bartimej“ su osjetljivi i za potrebe svoga bližnjega pa su tako istaknuli svoje mišljenje kako oni i kao zajednica mogu drugima donositi radost. Između ostalog, predloženo je i sastavljanje pjesmarice kako bi svi znali pjevati sve pjesme jer je radost bitno obilježje ove zajednice koja voli zapjevati, ali i važne dane zajedno proslaviti.

Susret je završen svetom misom koju je predslavio vlč. Leonardo Šardi. Idući susret će se održati 21. rujna 2023. godine također u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Varaždinu, od 16 do 19 sati. Susreti su otvorenog tipa i dobrodošli su svi ljudi dobre volje.
 
 
Anika Sačić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika